Kuulumisia:

Mies on nyt työmatkalla (Antwerpen, Belgia). Vanhempani ovat kylässä, joten pääsen ehkä jopa tavallistakin helpommalla... Ei siis hassumpaa. He ovat meillä myös pääsiäisen, koska mies käy torstaina vain yhden yön kotona ja lähtee sitten taas reissuun.

Voin olla tyytyväinen, että minun ei tarvitse lähteä minnekään, sillä tuo pankkitilin saldo on huvennut jonnekin... :( Pitäisi jo alkaa säästää kesälomareissuja varten (Rodos ja Haaslava). Jospa jättäisinkin herkut ostamatta ja laittaisin rahaa eri tilille. Mutta vanhemmistani huolimatta olen tämänkin alkuviikon elänyt herkuilla, kotona mennyt lähinnä leipälinjalla. Oikea ruoka (lämmin ateria) ei yhtään innosta minua syömään. Hullua. Sairasta.

Sähellystä oli se, kun eilen minulta ja pojalta tippui partavesipullo peilikaapista lattialle. Tuli sirpaleita! No, on yhä miehistä tuoksua wc täynnä... Mukavaa, kun saattoi vain työntää pojan pois ja komentaa mummun lukemaan, niin sain siivota rauhassa.

Tänään tilasimme pojalle myös passin. Ensin passikuvaan valokuvaamoon (kotona otettu kuva oli millin liian pieni, siis pään osalta!) ja sitten poliisiaseman lupatoimistoon. Poika oli tällä kertaa mukana ja isältä lupalappu, joten en siis aio siepata poikaa mukaani. Ainoa puute oli se, että minulla ei ollut käteistä, koska valtio vaatii passista (46 euroa) maksun ennakkoon. Ensi viikolla pojalla on sitten passi ja menojalka alkaa jo vipattaa.

Pieni mutta urhea poika (4 v) oli muuten ihan jännittynyt tuosta valokuvan otosta kuvaamossa! Ei olisi halunnut lähteä sinne. Veti itseä kippuraan, silmiä kiinni ja käsiä nyrkkiin, kun kauhistutti. Mutta kuvaamossa hän tosiaan oli hienosti, istui tikkusuorassa korkealla jakkaralla ja niin saimme yhtä totisen passikuvan kuin aikuisista ainakin...

Töissä yritän edelleen järjestää noita 27.4. juhlia eli kansallisen veteraanipäivän tilaisuutta. Kunnan "luottopuhuja" on matkoilla, joten joudun keksimään jonkun tilalle. Ei kun viestirumba päälle!

Minulle muuten soitettiin Kultakuume-ohjelmasta ja kyseltiin taustatietoja kuntien kulttuuritoimen tilanteesta liittyen kuntien palvelurakenneuudistuksiin, kuntaliitoksiin jne. Pitäkääpä radionne oikealla kanavalla, jos aihe kiinnostaa! Siis minua ei onneksi radioon haastateltu, vaan taustaksi, joten toivottavasti ei haitannut, että kuulosti omalta sekavalta itseltäni. En muuten tiedä, olenko vanha vai vanhana syntynyt, koska kuuntelen mielelläni radiosta puheohjelmia, joita lähettää erityisesti Radio Peili. Ja jos haluat kuunnella kultturiohjelmia radiosta tai katsoa niitä telkkarista, suosittelen tilaamalla tällaisen Ylen uutiskirjeen sähköpostiin. Varsinkin radio-ohjelmista on kiva saada vinkkejä