Poikamme menee 11.8. eskariin ja viettää synttäreitään siitä kahden viikon päästä. Ikää tulee siis kuusi vuotta. Olen ylpeä pojastani.

5.8. pojalta lähti eka hammas pois, melkein vahingossa. Uutta ei vielä näy tilalle. Mummu lohdutti, että kyllä se jouluun mennessä kasvaa! - En usko itse, että siinä niin kauan menee... Ekana iltana poika ei voinut puhua eikä syödä, mutta onneksi vaiva parani aamuun mennessä.

Muuten on ollut kiukkuista aikaa! Ensin kesäloman loppumisen ja sitten mummolasta tulon jälkeen on ollut usein huutamista ja potkuja ja huitomista. Ikävintä siinä on, että me vanhemmat emme yleensä edes tiedä syytä. Nyt tilanne on muutaman päivän ollut parempi. Toisaalta taas eskarin aloittaminen alkaa varmasti jännittää, vaikka mukavaa siinä on, kun tapaa kaverin, joka on ollut koko kesän lomalla hoitopaikasta. Iltapäivisin poika menee taas ryhmikseen, vaikka ei ole innostunut ajatuksesta...

Hassua eskarin aloittamisessa on, että siihen ei ole kuin pari arkipäivää, emmekä tiedä vielä kaikkia käytännönasioita. Ei ole tietoa, onko eskari neljänä vai viitenä päivänä viikossa. Ei ole tietoa, milloin se alkaa aamuisin. Ekana päivänä koulut alkavat klo 9.00, mutta se ei varmasti ole tavallinen aloitusaika. Täällä eskari toimii alakoulun yhteydessä, joka on saman katon alla kuin työpaikkani. Kätevää, kun pojalla ja äidillä on aamuisin yhteinen matka. (Tosin ehtisin kyllä käymään kotona niinä päivinä, kun menen iltavuoroon puoleen päivään.)

Uskon, että lapsemme viihtyy eskarissa, vaikka sopeutumista se vaatii. Miten hän jaksaa olla osa ryhmää ja toimia yhdessä muiden kanssa? Kouluympäristö on meluisampi, vilkkaampi ja isompi rakennuksena kuin ryhmis. Uusia taitoja poika on kyllä valmis oppimaan, ja kynä pysyy jo nyt melko mukavasti kädessä. Tosin poika oli kovin harmissaan, kun sai kuulla, että eskariin ei saa ottaa läppäri mukaan! Täysi nörtin alku meillä on.

Äitinä minua hieman ahdistaa ajatus pojan joutumisesta jo nyt siihen putkeen, jossa arki toistuu joka päivä samanlaisena. Enää ei ole mahdollisuutta lähteä äkkiä mummolaan tai mennä aamulla ennen töiden alkua asioille.

Perhosia on vatsassa.