Viikko töissä meni enimmäkseeen oman toimen ohella -tehtävissä.

Tiistaina oli neljä konserttia (!), joiden järjestelyissä oli mukana. No, sentään sama esiintyjä koko päivän, mutta erilaisissa rooleissa.

Keskiviikkoiltana
porhalsin Luhankaan Luovan alan seutukunnan kokoukseen. Yritimme taas verkottua (3. kokous saman teeman ympärillä) ja keksiä, miten kulttuuriala voisi paremmin täällä maaseudulla. Lopputuloksena oli, että asennekasvatusta tarvittaisiin kuten myös alueellista kulttuurituottajaa. Jotkut puhuivat johtajasta, mutta minusta tuottajan nimike sopisi paremmin. Ei se mitään johtajan hommaa pelkästään olisi, vaan enemmänkin sellaista neuvonantajan ja pr-henkilön hommaa --> siis tuottaja. Turha kuitenkin tuollaista mennä tällä hetkellä esittämään, kun meidän kunnassa ei ole tällä hetkellä edes vapaa-ajanohjaajaa (säästöä!), joka vastaa nuoriso- ja liikuntatoimesta.

Luhankaan, tarkemmin Tammijärvelle, vapautin kaksi kirjaa. Christietä ja Hellsteniä. Toivottavasti eivät päädy roskiin, vaan joku rekisteröisi ne www.bookcrossing.com -sivustolle.

Torstaina oli kansallinen veteraanipäivä, jonka järjestelyistä täällä vastaa kunta ja seurakunta. Perinteistä, mutta sitä myös vanhemmat ihmiset toivovat (pitää olla se ja se ja se...) . Ainakin ilmainen ruokailu on sellainen juttu, jota ei tietenkään voi jättää pois!  Muutaman kuntaan liittyvän henkilön lisäksi tuolla ei todellakaan tainnut olla kuin yksi pariskunta (en tuntenut, harvinaista maalla), joka oli alle viisikymppisiä. (Ohjelman esittäjiä en laske mukaan.)

Perjantaina oli palaveria sekä kulttuuritoimesta haetuista avustuksista että tulevan kesän tapahtumista ja niistä tiedottamisesta. Uusia ideoitakin kehittelimme isonpomon kanssa. Tosin tässä tuli näkyviin ilmiö "kun nokka irtoo, niin pyrstö tarttuu". Eli keksimme järjestön, joka voisi vastata kotiseutupäivän ohjelmasta, niin kunnan (= minun ja isonpomon) ei tarvitse hankkia kaikki esiintyjiä. Ojasta allikkoon jouduin kuitenkin minä, koska kyseessä on tänä vuonna 80 vuotta täyttävä MLL:n paikallisyhdistys. Olen mukana MLL:n hallituksessa ja olen nimenomaan luvannut kantaa vastuuta juhlavuoden tapahtumista. Huh, huh... Pyrstöni pistin siis vapaaehtoistyön puolella liisteriin.

Tämä oli siis minun päätyöni oheista työtä. :) Kevätaika on hiljaista kirjastopuolella, joten siinä suhteessa on hyvä aika tehdä sivupolkuja. Opinnäytettäkin varten pitäisi kehittää kysely, joka liittyy MLL:n toimintaan. Toukokuun aikana se pitäisi hyväksyttää opettajalla, koska muuten koko kesä menee opintojen suhteen hieman näköalattomasti. :/ Olen jo tehnyt tiedonhakua, mutta kyseiset lähteet pitäisi vielä metsästää käsiini. Hieman hakuammuntaa alkaa tilata kaukolainoja näkemättä kirjoja, vaan ei ole vaihtoehtoja. Myös ajatuskarttaa piirtelin ja toimintatutkimuksesta menetelmänä on lukenut. Jospa se tästä, vähitellen...