Pitäisi varmaankin alkaa kirjata tänne pieniä päivittäisiä juttuja, koska muuten päivitystahti hiipuu ja hiipuu. Kotona päivittäminen ei onnistu, mikä on kurja juttu. Johtuu Applesta? Lisää moitteita armas aviomieheni saa siitä, että hän keksi laittaa tietokoneelle jonkinlaisen eston, että nettiin EI pääse klo 23-6. Ärsyttää! Arvatkaa, kuka on kahtena yönä peräkkäin ihmetellyt, miksi mikään nettisivu ei aukea...

Olin tuon samaisen miehen kanssa kuitenkin 10-vuotistapaamistamme juhlistamassa matkoilla, Bratislavassa 28.4.-2.5. Oli kivaa! Eilen luin Me naisista toimittajan kommentin, että Bratislava on kuin toinen Tallinna. :) Käsittääkseni se tarkoittaa ostosmahdollisuuksia ja arkkitehtuuria. Mutta suurin ero on, että Bratislavassa ei kuule suomen kieltä! (Yhden ainoan kerran kuulimme kaupungilla suomea puhuttavan.) Siellä ei myöskään pärjää suomella eikä läheskään aina englannillakaan. Postissakin minun piti ostaa 15 postimerkkiä sormia apuna käyttäen. - Joo, en ollut ehtinyt opiskella yhtään Slovakian kieltä... ;) Saksalla siellä olisi menestynyt tsekin ja slovakin lisäksi. Ruokalistat olivat usein vain slovakiksi! Mukavaa oli, että meitä ei aina tunnistettu turisteiksi, vaan useamman kerran meitä puhuteltiin paikallisilla kielillä (slovakkia ja tsekkiä en erota toisistaan) kadulla.

Halpaa oli ja hyvät shoppailumahdollisuudet, jos on kiinnostunut vaatteista. Minä en ole, mutta ostin muutaman kymmenen postikorttia. (Senkin määrän totesin nyt liian pieneksi.) Postikortit Suomeen tulivat tosi nopeasti: Jätimme ne keskustassa epämääräisen näköiseen kirjelaatikkoon, koska emme olleet nähneet pääpostia missään. Silloin oli vappu ja se oli myös Slovakiassa juhlapäivä, viraston ja pienemmät kaupat olivat kiinni. Kortti tuli kuitenkin Suomeen jo tiistaiksi 6.5. eli siinä oli arkipäiviä välissä vain perjantai ja maanantai.

Hotellimme Premium oli noin 3 km keskustassa ja oli ehdottomasti siisti ja mukava. Pienen harjoittelun jälkeen opimme myös kulkemaan kätevästi raitiovaunuilla ja busseilla... Ekana päivänä olimme liikenteessä kaupungilla 8 tuntia, toisena 7 tuntia ja kolmantena kolmisen tuntia. Suosittuja lauseita minun suustani olivat: "Janottaa!" ja "Taidan levätä vähän..." Tuo lepäily saattoi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että nukahdin ennen iltakymmentä.... :)

Niin, Bratislavasta pitää mainita myös Tonava! Molemmilla puolilla Tonavaa on nyt kuljettu. Myös Prahan lentokenttää on nähty noin kuuden odotustunnin verran, koska siellä meillä oli koneenvaihto. Siellä kyllä kuuli suomea jonkin verran. Lensimme jokaisen lennon Czech Airlinesin koneilla, ja minua hieman hirvitti pienet koneet välillä Praha-Bratislava-Praha. En ole paljon lentänyt, mutta kuulemma tuollaisia samanlaisia potkurikoneita on Suomen sisäisillä lennoilla.

Minä mietin seuraavaksi matkakohteeksi kaupungeista Krakovaa tai Ljubjanaa... Riikakin on käväissyt mielessä, mutta sitä tuskin mieheni kannattaa. Ehkä keväällä 2009. (No joo, syyslomalla perheen kanssa menemme kyllä Haniaan, Plataniakseen. Se on taas pojan ehdoilla tehtävä reissu.) Keski-Eurooppa on mukavan lähellä!

Ai niin, eilen poika kävi tutustumassa eskariin. Olisi ollut valmis aloittamaan heti opintiensä, oli niin innostunut. Myönteinen yllätys, sillä kuvittelin hänen jännittävän niin mahdottomasti. Pienellä kylällä kuitenkin suurin osa tulevista koulukavereista on etukäteen tuttuja.

Viikonloppuna on äitienpäivä. Käsittämätöntä kuinka asiakkaatkin ovat töissä toivotelleet hyvää äitienpäivää. Pah, minä en yhtään jaksa juhlapäivistä innostua, kun joku sellainen sattuu olemaan kalenteriin merkittynä. Tänään olen muutenkin ollut kiukkuinen kuin ampiainen. Pörräillään!