Eräs blogituttavani on pariinkin otteeseen hehkuttanut, kuinka perjantai-ilta on se viikon paras hetki. Minusta perjantai-illan voisi poistaa kalenterista ja siirtyä suoraan lauantaiaamuun, mieluiten siihen hetkeen, kun perhe on valmis lähtemään ostoksille/asioille/ulkoilemaan. Välissä on vain väsymystä, kiukuttelua ja oman ajan odottamista, joka päätyy siihen, että menen enemmän tai vähemmän tyytyväisenä nukkumaan. Viikon paras hetki on maanantai-iltapäivä! Kyllä. Silloin saan pari tuntia olla yksin kotona, aamulla olen tehnyt töissä paperihommia ja illaksi menen vielä asiakaspalveluun hiljaiseen lähikirjastoon. Viikko on alussa ja kaikki on ikään kuin uutta.

Mutta nyt ollaan lauantaiaamussa. Niskat jumissa, liikaa muovitettuja kirjoja töissä eli huonossa asennossa työskentelyä. Nopeasti juotu teekupillinen ja aamupala. Mies nukkuu sohvalla (yleensä minä siellä pojan kanssa) ja lapsi katsoo lasten ohjelmia. Periaatteessa siis kaikki ok. Tympii se, kun pitäisi jo 40 min päästä olla kyläilemässä, eikä toiset ole vielä syöneet aamupalaa eikä pukeneet. Äh.

Lomalla oli tosi kivaa, mutta sen jälkeen olen ollut kiukkuinen kotona. Poikakin valitti heti vappuna kotiovesta sisään astuttuaan, että täällä ei ole leikkikavereita. En jaksaisi leikkiä pojan kanssa. Niinpä hän katsookin liikaa videoita ja minä luen samalla kirjaa. Tylsää.

Painokin on 98,6 kg. Inhoan itseäni. Väsyttää lähes aina. On sellainen olo, että saisinpa olla yksin. Äitienpäivä tulossa, evvk koko äitiys. Ja olemme menossa katsomaan vauvaa, joka on muutaman viikon ikäinen. Tuntuu, että kaverini on nyt kuin eri planeetalla, enkä tiedä, mitä juttelisin hänen kanssaan. Onneksi itse ei tarvitse olla kotiäitinä. Olen ollut. En haluaisi sitä ikinä enää. Niitä hitaasti matelevia tunteja, kun et saa edes syödä rauhassa tai käydä vessassa ilman, että joku huutelee perääsi. Lapsettomat, teillä on ihana vapaus! Uskon siis, että kaikkia ei ole tarkoitettu äideiksi, jotkut vain tajuavat sen liian myöhään...

Että hyvää lapsettomien lauantaita 12.5.! Samoin hyvää äitienpäivää 13.5.!