Täällä Joutsassa ollaan! Sama osoite, mutta uusi kunta. En ole kyllä joutsalainen, mutta mikäs sitten?

Vuoden vaihteen kuntaliitosjuhla Leivonmäellä oli mukava. Poika veteli hirsiä juhlapuheiden ajan, vaikka juhla alkoi jo klo 18... Olimme tokassa penkissä ja hän todellakin kuorsasi! Hiukan huvitti.

Joululoma tuntuu olevan kuin kaukainen muisto. Rentouttavaa oli joka tapauksessa. Olimme mummoloissa vuorotellen. Lisäksi kävin Ylivieskassa postcrossing-miitissä eli siellä kirjoiteltiin runsaasti postikortteja. Hauskaa oli! Bookcrossing-kirjojakin vaihtelimme.

Nyt töissä. Tulin kyllä tosi mielelläni töihin. Ensi viikolla minulle tulee apulainenkin, joka on täällä kolme viikkoa. Yritämme urakoida kirjoihin uusia viivakooditarroja. Muutama tuhat niitä tuossa olisi tehtävänä... Kotona olen yrittänyt siivota, mutta enemmän vain minun harrastustavarani ja pojat vanhat lelut näyttävät räjähtäneen ympäriinsä... Osa leluista pitäisi viedä varastoon, osa kirppikselle. En taida jaksaa ottaa myyntipöytää, vaan lahjoitan ne hyväntekeväisyyskirppikselle. Kirjoja toi itselleni Kalajoelta (bookcrossing-tarkoitukseen) niin paljon, että eivät taaskaan sovi kirjahyllyyn...

Meininki on siis suunnilleen entistä harrastus- ja kotirintamalla. Paino on muuten 107 ja risat, joten kyllä suklaa on tehnyt tehtävänsä. Nyt vuoropäivin päätän aloittaa uuden elämän, kunnes taas seuraavana tulen toisiin ajatuksiin... Kunhan saisin nuo työpaikan joululahjasuklaat tuhottua. Olin viime vuonna karkkilakossa kymmenisen kuukautta ja se oli kyllä järkevää. Saa nähdä, mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Ai niin, Pariisi-sivupohja sai vaihtua Kreikkaan. Sinne menen perheen kanssa syyslomalla 2008, kun poikakin on jo eskarissa. Tein varauksen Haniaan juuri ennen joulua.